Antiinsekt mreže

Antiinsekt mreže

 

Ove mreže imaju presudnu zaslugu u uspešnoj kontroli tripsa i drugih štetnih insekata koji su prenosioci opasnih virusnih oboljenja. U zavisnosti od gustine tkanja sprečavaju ulazak štetočina u staklenike, plastenike i mrežarnike.

Mreže za voćnjake i vinograde imaju veličinu 17 mesha, osim od sunca i grada, zasade štiti od osa, muva i moljaca, što je naročito značajno kod stonog grožđa.

 

 

Za plastenike koriste se obično mreže od 25 mesha kod bočnog otvaranja i sprečavaju ožegotine od sunca, jake udare vetra, ali i ulazak slepih miševa, ptica i manjih životinja. To je najmanja veličina otvora koja sprečava penetraciju paradajzovog moljca unutar objekta.Neophodno je mrežu ukopati na pola metara dubine, kako bi i na taj način sprečili ulazak larvi u unutrašnjost proizvodnog prostora.

 

 

Obične insektpruf mreže za kontrolu ventilacionih površina objekata zaštićenog prostora su veličine otvora 50 mesha, izrađene su od UV otpornog materijala i tkane u monofilament tehnici. Sprečavaju ulazak vaši, tripsa, bele mušice i lisnih minera.

 

 

Optinet 40 mesh koristi i optički i fizički način kontrole tripsa i predstavlja odlično rešenje za mrežarnike u kojima se gaji paprika i druge vrste osetljive na tripsa, za postavljanje na bočne strane.