Stono Grožđe

Za vinovu lozu ljudi su odvajkada znali, a grožđe su koristili za jelo mnogo pre nego što su saznali za vino i rakiju. Od najstarijih vremena do danas vinova loza se menjala sve više u pravcu poboljšanja kakvoće i rodnosti, pod uticajem čoveka, vremenskih, zemljišnih i drugih činilaca. Stalnom negom, odabiranjem, ukrštanjem i drugim merama dobijene su raznovrsne sorte, čiji su plodovi i po izgledu i po kakvoći mnogo bolji od ranijih. Grožđe je odlična hrana. Grožđe je danas omiljeno i mnogo traženo voće; rado ga jedu i odrasli i deca, i zdravi i bolesni. Sem prijatnog ukusa, a često i vrlo privlačnog mirisa, grožđe je i veoma hranljivo, mnogo hranljivije od raznog drugog voća. A i kao lek je korisno. Grožđe je lekovito uglavnom zbog toga što se u njemu nalaze veoma važne vrste sastojaka, grožđani šećer, tzv. vitamini, razne kiseline itd.

Agrobobica uvozi samo premium klasu stonog grožđa iz Makedonije, koja je nadaleko poznata po najboljem grožđu u regionu.