Seminar-radionica 2019

Dana 10.02.2019. godine u velelepnoj sali Doma kulture u Gornjem Milanovcu održan je seminar-radionica na temu “Inovativnost i konkurentnost u proizvodnji i prometu jagodastog voća premijum kvaliteta”.

Pred velikim brojem poljoprivrednih proizvođača iz čitave zemlje u uvodnom delu seminara prisutnima su se obratili: Nikola Mijailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije, Dejan Živković iz kompanije “Rauch”, Aleksandar Pavlović, direktor USAID Srbija. U ime organizatora prisutne su pozdravili Miroslav Jovanović, predsednik skupštine Agrobobice i prof. dr Nebojša Momirović, osnivač Zelenog Hita.

 

Veoma zanimljivo predavanje na temu “Konkurentnost u oblasti jagodastog voća” održala je dr. Ivana Dulić Marković, osnivač SEEDEV-a.

Sve ono što prati inovativna rešenja u tehnologiji gajenja borovnice, maline, kupine i jagode predstavio je prof. dr Nebojša Momirović, redovni profesor poljoprivrednog fakulteta u Zemunu i osnivač Zelenog Hita.

 

Savremena poljoprivreda je, u današnje vreme, nezamisliva bez osiguranja plodova od gubitka količine i kvaliteta. O ovom novom modelu osiguranja više informacija nam je dao dipl. inž. Predrag Milošević, koji je sve prisutne pozdravio i informisao da sve svoje poljoprivredne kulture po najpovoljnijim cenama mogu osigurati preko ZZ “Agrobobica” strateškog partnera Generali osiguranja.

Veliku pažnju zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača privukle su radionice na temu savremenog navodnjavanja, đubrenja kao i integralne zaštite jagodastog voća. Dipl. inž. Igor Vasiljević i dipl. inž. Dušan Lazarac bili su spremni da odgovore na sva pitanja prisutnih.

U izložbenom delu mogla se videti postavka savremenih nastrešica i plastenika predstavnika Salat centra, a na platou ispred Doma kulture svi prisutni, kao i naši sugrađani, mogli su videti izložbu traktora i poljoprivredne mehanizacije koju nam je predstavila firma “Agrouniverzal” Gornji Milanovac.

 

ZZ “Agrobobica” se zahvaljuje SO Gornji Milanovac na pokroviteljstvu seminara, svim poljoprivrednim proizvođačima koji su uzeli učešće na ovom izuzetnom seminaru. Želimo da se zahvalimo svim gostima i poslovnim partnerima, suorganizatoru “Zeleni Hit” i prof. dr Nebojši Momiroviću.

Takođe, ovu priliku koristimo da Vas pozovemo da nas kontaktirate i budete deo pobedničkog tima.

Za sva pitanja, preporuke, nabavku sadnog materijala, preparata, opreme za navodnjavanje, integralne zaštite, najkvalitetnijih đubriva, kao i za sve što Vam je potrebno stručni tim Agrobobice je tu za Vas.

Do narednog okupljanja želimo Vam srećnu i berićetnu godinu.

Kolektiv ZZ “Agrobobica”

 

 

*više fotografija možete pronaći u galeriji sajta ili na facebook stranici Zemljoradnička zadruga “Agrobobica”